mandag den 19. januar 2015


1. Kilde 1
Hvad skete der den 11.09 2001?

2. Kilde 2 + 3
Hvordan reagerede Bush og DK?

4. Kilde 3 + 4
Hvilke værdier og principper er prioriteret i dansk udenrigspolitik?
Og Diskuter fordele og ulemper ved DK’s ændrede placering i international politik i verden.

5. Kilde 5 + 6
Vurder hvilke problemer og omkostninger krigen har og kan få.

7. Kilde 7
Hvad skal DK’s udenrigspolitik bygge på fremover?


1         Et terrorangreb i USA på World Trade Center, Pentagon og Det Hvide Hus. 4 fly, et til hver bygning. Det Hvide Hus blev ikke ramt. Det menes at Al-Queda stod bag, (andre mener at USA selv skulle have stået for angrebet.) Tvillingetårnene blev begge total smadrede.

2         Ni dage efter, reagerede Bush med at erklære ”Krig mod terror”. DK følger trop, da man vil have USA som allierede, hvis DK en dag skulle komme i lort til halsen.

3         Alliancen med mellem USA og DK, vil fremme DK’s sikkerhed og velstand. – Disser værdier udgør ryggraden i det danske samfund.  DK principper består i at regeringen ønsker at DK skal have maksimal indflydelse i verden omkring os.

4         Ikke besvaret

5         Mange soldater dør, eller kommer til at lide af posttraumatisk stress. DK’s indblanding i krigen har b.la. også resulteret i at DK nu er blevet set sure på af Afghanistan og andre mellemøstlige lande. Landene mener at DK kun er ude på at ødelægge i stedet for at hjælpe.
DK’s udenrigspolitik er derudover kørt fast, da man indså at den såkaldte ”hjælp” i b.la. Syrien ikke hjalp på noget, men derimod skabte flere problemer for både DK og Mellemøstens lande. DK er husket for Muhammed tegningerne

6         Hvis IS får remedierne til at udslette DK, så ville de gøre det.

7         Samarbejde i EU-regionen.
        Vi skal have en udenrigspolitik ligesom SVERIGE
 
Lavet af – Sebastian, Nanna & Karen-Sofie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar