torsdag den 18. september 2014

Barack Obama

Barack Obama 


Barack Hussein Obama blev født d. 4. august 1961 og er dermed 53 år den dag i dag.
Han er en amerikansk politiker og USA´S 44 præsident (fra 20.01.2009). Udover dette var han også den første afroamerikanske præsident i USA´s historie. 
Valget af Barack  Obama blev et tegn på at USA endeligt havde lagt spørgsmålet om race bag sig, og han fik også opbakning fra mange af befolkningen. Det viste altså at USA havde gået en fantastisk forvandling igennem fra det raceprægede land de var dengang til det land de er i dag. Han blev valgt ind på baggrund af hans løfter omkring sundheds reformen og at finanskrisen skulle bearbejdes. Hans slogan "Yes We Can!" er et meget kendt slogan og er også hoved-sloganet fra hans mest berømte tale "Yes We Can."


Barack Obamas tale i November 2008, ”Yes We Can,” omhandler hvordan Amerika har ændret sig igennem årtierne, og Obama lægger meget vægt på, at i forhold til alt det Amerika har opnået, kan det kun gå i den rigtige retning. 
Som udgangspunkt starter Obama med at fortælle om kvinden Ann Nixon Cooper (107 år gammel), som blev født under slaveriet i Amerika. Han fortæller om alt det, hun har set, alle de håb og drømme, hun har set gå i opfyldelse igennem de forskellige årtier. Han sælger altså ”håbet” om et bedre Amerika og bruger Ann Nixon Cooper som et vidne/eksempel  til den tidligere ”forvandling” af Amerika – hun så hvordan Amerika forvandlede sig, dette kan ske igen.

Han ender hans sætninger med ordene ”Yes we can”, og gør derfor befolkningen opmærksom på, at dette kan lade sig gøre ligesom det kunne dengang. Han gentager ordene ”Yes we can”, som efterlader en form for kampgejst og stolthed hos befolkningen.



Vigtige årstal 

Ukendt årstal - Han lavede en tilbagetrækning i Irak.


Januar 2009 - En af hans største handlinger var, at han skulle lukke fangelejren Guantánamo Bay. Handlingen er stadig 'åben.' For den blev ikke lukket dengang.

Februar 2009 - Han underskrev en lov, som stimulerede økonomien med 787 mia. dollars. Denne lov minddede meget om 'New Deal.'
Regeringen garanterede lån til en betrængte bilindustri.

Oktober 2009 - Han får tildelt Nobels fredsprisen. Underligt fordi han ikke har været præsident så længe. Så han får den mere af håb end at han har gjort noget, for at der kom fred.

Januar 2010 - Fremsatte et forslagg, som der skal gøre det umuligt for bankerne den risikofyldte politik, som var den udløsende faktor i finanskrisen.

Marts 2010 - Sundheds reformen blev gennemført i midlertidigt.

Maj 2011 - Osama Bin Laden blev dræbt.

Januar 2012 - Obama bliver genindsat som USA's præsident

2014/nu - ISIS

Af Ahmed, Matilde og Stina 3.w

Ingen kommentarer:

Send en kommentar