torsdag den 18. september 2014

George Herbert Walker Bush


·         1971; valgt som USA's repræsentant for de forenede nationer

·         1973; udnævnt til formand for Republikanernes nationalkomité.

·         Der kom ny præsident, Gerald Ford(1974); Bush blev nævnt til leder af USA's forbindelse kontor(den dengang højeste diplomatiske post i Kina) Tolkes som han var USA's ambassadør i Kina.

·         1976; Udnævnes som chef for CIA. (besad der kun til 1977) Folk havde forskellige meninger om han kunne klare den stilling, da de ikke troede på en uerfaren forretningsmand kunne klare denne stilling. (I 1990 opstilles der en buste af ham i CIA's hovedkvarter.)

·         1980; Bush og Reagan stillede op sammen til præsidentvalget, men Reagan blev valgt.

·         Bush blev valgt som vicepræsident af Reagan og de hev sejren hjem med lethed(vandt også genvalg i 1984 som vicepræsident)

·         1988; Nomineret som Republikanernes præsidentkandidat. (valgte Dan Quayle fra Indiana som vice) Han vandt med 54% - over Michael Dukakis.

 
Mest kendte bemærkning; "Read my lips.. No new taxes!"

Georges Herbert Walker Bush blev født d. 12. juni 1924 og gik bort 90 år senere. Han var den 41. præsident, som han blev valgt til i november 1988 men trådte først til i januar 1989. George var yderst populær efter Golfkrigen i 1991 – 91 % af amerikanerne stod bag ham. Dette var den højeste folkelige opbakning, nogen præsident nogensinde har fået.
George’s største politiske udfordringer var bestående af de stigende skatter. Selvom han i tiden op til valget, havde lovet at skatterne ikke skulle hæves, gik det op for ham at Reagan havde opbygget et kæmpe budgetunderskud for USA. På den måde blev George nødt til – på trods af sine valgløfter – at hæver skatterne. I valgkampen 1992 var det store taleemne stadig den økonomiske krise. Bush kom hurtig til at virke utroværdig pga. bemærkningen ”read my lips”. Efter denne episode blev Bush slået af posten. Dette foregik i november 1992 men trådte først i kraft i januar 1993.

https://www.youtube.com/watch?v=S6tlyQ64r-o
 
Præsident Bush’ tale – til nationen’, 1991

George H. W. Bush holder en tale til nationen omkring Irakkrigen, hvor han udtaler, at Kuwait er befriet fra Irak, og USA’s mål er nået. Han taler om, at de amerikanske soldater har gjort deres arbejde, og at det nu er tidspunktet for stolthed, og at det er én sejr for FN, menneskeheden og alt, der er rigtigt. Bush taler til nationen (det irakiske folk) omkring krigens afslutning, og at folkene ikke er fjender, men ledelsen under Saddam Hussein. Han taler meget om stolthed til det amerikanske soldater, og giver dem ros for deres arbejde.
(Kilde fra bogen)



Lavet af: Nanna V., Simon K. og Karen Sofie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar