mandag den 20. januar 2014

Afrika



1. Hvordan var forholdene i området, før europæerne kom til?
Portugiserne begyndte allerede omkring 1500 og oprettede militære områder og senere kom der flere europæere der oprettede kolonier.
I 1500 tallet begyndte den transatlantiske slavehandel da det indianerne ikke levede op til de fysiske krav.
Inden europæerne kom var grænserne i Afrika meget mere flydende og hvorhenne grænsen var afhang af hvordan stammerne var placeret.  Disse grænser blev officielt aftalt på Berlinerkonferencen i 1884.


2. Hvilke europæiske lande var toneangivende i at opdage, udforske og blande sig i verdensdelen, og hvorfor gjorde de det?
I 1800 tallet spillede Storbritannien og Frankrig den største rolle, men Tyskland, Belgien og Italien spillede også en rolle.


3. Hvad blev konsekvenserne for det erobrede land? Hvilke markante ændringer medførte europæernes kolonisering? Var de positive/negative?
Europæerne indførte grænserne og det medførte store problemer fordi grænserne ikke tog hensyn til alle stammerne.  Derudover tog europæerne afrikanernes råstoffer hvilket op igennem tiden nok var noget de selv kunne have brugt. Derudover blev afrikanerne også solgt videre som slaver og sort blev en underlagt race.


4. Hvordan forløb europæernes indblanding i verdensdelen, kan man dele den op i forskellige faser?
Allerede under koloniseringen var afrikanerne underlagt europæernes magt. De blev solgt som slaver til USA for at lave det hårde arbejde i plantagerne. Under imperialismen begyndte europæerne at udforske det ”ukendte land” og samtidig allerede prøve at få dominans så de begyndte at manipulere med afrikanerne så de ville frigive deres land. Hvis de høvdingerne nægtede kunne de risikere at blive myrdet.


5. Spillede Danmark en rolle?
Danmark som land havde ikke nogen herreømmer, men der var en dansk eventyrer som assisterede den belgiske konge og fulgtes med en engelsk eventyrer i 1800tallet.
6. I hvor høj grad ændrede europæernes tilstedeværelse de indfødtes liv? Hvilke forskellige syn er der på europæernes engagement i andre verdensdele?
Europæerne var meget længere fremmei udviklingen end europæerne. Der er i dag stadig stor ustabilitet i Afrikansk politik og det kan være et direkte resultat af at europæerne blandede sig.

Derudover var størstedelen af de afrikanske sprog ikke skrevet ned, men da europæerne kom lærte de sig sproget og gav det derefter skrift.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar