fredag den 17. januar 2014

      
Asien/Indien




     England erobrede Indien i 1700-tallet, hvilket var meget let, da Indien var et splittet land. Indien var delt i små fyrstedømmer, og det var derfor lettere for et andet land at erobrere Indien, da de i forvejen var splittet.  Kompagniet til at beherske det meste af Indien – altså anerkendte de indiske fyrster den britiske overhøjhed. Dette varede frem til 1857, hvor der udbrød et stort oprør blandt de indiske soldater i britisk tjeneste. Britterne overtog kolonien og der blev indført direkte styre.
Indien producerede bl.a. te, silke og porcelæn, som var noget, englænderne var rigtig glade for, da det ikke var noget de selv kunne producere.
Under Første Verdenskrig kæmpede indiske tropper på britisk side, troede de, at de ville få en større grad af selvstre som tak for indsatsen, men dette fik de stadig ikke. Under ledelse af Gandhi ændredes den indiske uafhængighedsbevægelse til en folkebevægelse efter Første Verdenskrig. Hans metoder var civil ulydighed og fredelig modstand. Ideen var at nægte at samarbejde med briterne og undlade at købe deres varer. Efter Anden Verdenskrig var der uroligheder i Indien, hvilket førte til britisk tibagetrækning i 1947. Stigende uenighed førte til, at der blev oprettet to stater i 1947: Pakistan og Indien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar