fredag den 17. januar 2014

Nordamerika

Før opdagelsen og erobringen 

Nordamerika er ikke blevet opdaget endnu. Landets befolkning bestod af indianere, som levede i fred og ro i skoven. Men freden og roen varede ikke ved, for først kom englænderne og satte deres flag i jorden og erobrede en del af landet. Derefter kom franskmændene og satte deres flag i jorden og erobrede en andel del af landet, og til sidst kom spanierne og erobrede en helt tredje del af landet.  

Indianernes behandling 

De blev ikke behandlet godt. Der var rigtig mange der døde, af sygdomme eller blev dræbt. De mistede deres land, fordi det blev erobret. Da europæerne tog kontrollen over landet, tog de også deres råstoffer, som f.eks. guld. Da landet bliver erobret, bliver de sendt væk til reservater og de havde dårlige levevilkår. 

Kolonisering starter 

De europæere som havde det dårligt hjemme i Europa, rejste til nye lande, som  f.eks. Nordamerika. De begyndte at bosætte sig. 

Trekants handel

 Trekants handlen gik ud på at europæerne sendte våben til Nordamerika og i bytte for våbnene fik de slaver, som de sendte til Afrika. I Afrika skulle slaverne arbejde på plantagerne og råstofferene blev sendt til Europa.


Kolonierne løsriver sig 

I nord er kolonierne blevet større og nægter at betale skat til England og derfor løsriver de sig. 

USA OPSTÅR

Så uafhængigheds erklæringen underskrives i 1776.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar